Menu

13 km od Kubíček VHS

Vyrazte s námi na výlet v dubnu

Za čarodějnických procesů v 17. století byly Petrovy kameny označovány jako dějiště čarodějnických sletů. Podle pověsti dostaly Petrovy kameny jméno po mladém kováři, který se zde ukryl se svou dívkou, dcerou správce sovineckého panství, když prchal před jejím otcem.

Zobrazit na mapě

Informace

Vrchol: 1447 m n. m.
Pohoří: Hrubý Jeseník / Pradědská hornatina / Kamzičnická hornatina / Vysokoholský hřbet
Prominence: 15 m ↓ sedlo s Vysokou holí
Izolace: 0,3 km → Vysoká hole
Souřadnice: 50°4′7″ s. š., 17°14′2″ v. d.

Toulky na sněžnicích po Jeseníkách - z Malé Morávky na Petrovy kameny

Petrovy kameny (1446 m. n. m) jsou známým pojmem pro každého, kdo jednou navštívil nejvyšší moravské pohoří – Hrubý Jeseník, a to ať už v létě, či v zimě. Tato skupina bizarních skal z břidlic a rul, která je součástí Národní přírodní rezervace Praděd, je dominantou území mezi severní částí hřebene Vysoké hole (1464 m) a Pradědem (1492 m)…

Více na webu Turistika.cz

Kubíček VHS kalendář 2024

Rádi bychom vás seznámili s okolím firmy Kubíček VHS, která sídlí v podhůří Jeseníků, na okraji Velkých Losin. Během několika minut autem nebo pěšky můžete objevit krásy našeho okolí, jako jsou Kralický Sněžník, Praděd či další lokality.

Zpět na seznamLedenÚnorBřezenKvětenČervenČervenecSrpenZáříŘíjenListopadProsinec

Partneři

Farmtec a.s.
Vodovody a kanalizace Jablonné nad Orlicí, a.s.
Veolia
ASIO
Heineken
ČEZ
JOIN-TECH
SmVaK
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
VaS
DUSLO
Staropramen
KOBIT
ENVI-PUR
Lenzing
ČEPRO
Draslovka
SčVK
Spolchemie
Green Gas DPB
Kunst
Esotech
DEZA
Orlen
Marn

KUBÍČEK VHS, s.r.o. je ryze česká společnost, založená v roce 1991, se sídlem ve Velkých Losinách v České republice. Jsme největším českým výrobcem a dodavatelem dmychadel pro široké spektrum aplikací. Svým partnerům garantujeme léty zdokonalovanou absolutní profesionalitu ve všech aspektech našich výrobků a služeb. Dmychadla vlastní konstrukce jsou vyvíjena a vyráběna ve Velkých Losinách. Od prvního kontaktu s klientem, až po dodávku a instalaci zařízení i následující servisní služby, se všichni zaměstnanci společnosti KUBÍČEK řídí hlavními firemními zásadami: Řešit požadavky zákazníka individuálně, rychle, korektně a nadstandardně vstřícně.

kubicekvhs.cz | chovateleryb.cz | sverakykasper.cz